De största travhästarna

By Date: 2015/06/01 in Häst, Trav

Travsporten är som bekant väldigt populär i vårt avlånga land. En hel del kuskar har av den anledningen blivit kända också för den breda allmänheten som Stig H Johansson, Olle Goop och Örjan Kihlström. Även en del hästar har blivit rikskända, ja rentav folkkära och ett par av dessa tänkte vi titta lite närmare på här.

Victory Tilly

Sveriges mest framgångsrika travhäst genom alla tider är utan tvekan Victory Tilly. Under karriären startade han i 101 lopp, vann 70 av dessa och var på pallen i ytterligare 16. En minst sagt imponerande meritlista.

Dessutom sprang han totalt också in 37,7 miljoner vilket gör honom till den häst i Sverige som sprungit in mest pengar genom alla tider.

Victory Tilly både tränades och kördes under hela karriären av Stig H Johansson, som sade att det var den bästa häst han någonsin kört.

Legolas

När man talar om stora travhästar går det inte att undvika att nämna Legolas, som ofta sägs vara orsaken till det ökade intresset för svensk travsport i början av 1980-talet. Som tack för detta fick han av ATG vid karriärens avslut livstidsförsörjning av foder.